Selasa, 2 Disember 2014

Cerpen Bersiri: Gadis Basikal Part 3

Posted by Normah Zainul at Selasa, Disember 02, 2014
Reactions: 
8 comments



2 tahun kemudian..

“MARI balik Qisya. Dah nak maghrib ni” Qisya bangun dan mengelap air mata di pipinya. Batu nisan yang baru itu diusap.

Selasa, 25 November 2014

Cerpen Bersiri: SBU 7

Posted by Normah Zainul at Selasa, November 25, 2014
Reactions: 
10 comments


NAWFAL membuka pintu bilik hotel. Eh tak kunci? Dia hairan. Namun, disebabkan rasa kantuk yang lebih menguasai, dia membiarkan sahaja perkara itu. Langkah kaki dibawa ke katil seraya menghempaskan tubuhnya. Fuh, lega dapat katil!

          Suraya terkejut. Eh, Ayish ni! Masuk bilik pun tak beritahu. Dia menoleh ke belakang. Nawfal yang ketika itu sedang bergolek-golek di atas katil menjerit terkejut.

          “Oh mummy kau! Mummy Pontianak terbang cari Fal” habis segala ayat yang keluar dek terkejut. Suraya yang tidak dapat menahan lucu mendengar bait-bait bicara Nawfal terus melepaskan tawa.

Selasa, 21 Oktober 2014

Cerpen Bersiri: Gadis Basikal Part 2

Posted by Normah Zainul at Selasa, Oktober 21, 2014
Reactions: 
6 comments


Assalamualaikum Sorry lambat. Final exam. Ada satu lagi paper. Wish me luck. Selamat membaca. Jst leave your comment :) 

Isnin, 6 Oktober 2014

Cerpen Bersiri: SBU 6

Posted by Normah Zainul at Isnin, Oktober 06, 2014
Reactions: 
6 comments

hye semua. Okay nak belanja SBU part 6. lebih ni dah exam. maybe x update maybe akan ada update. tengoklah Kalau sempat. exam habis 28 hb. so lepas tu, saya akan mula aktif balik. menyiapkan karya-karya yang tertangguh. minta maaf di atas sebarang kesilapan. wish me luck >_<

Rabu, 1 Oktober 2014

#SegmenMuhasabahDiri: Jodoh yang Baik datang dariNya

Posted by Normah Zainul at Rabu, Oktober 01, 2014
Reactions: 
9 comments





Siapa jodoh kita? Pernah terfikir? Bohonglah kalau bilang tidak. Semua orang pasti menginginkan jodoh yang terbaik. Cuba fikir, macam mana kita nak dapatkan jodoh yang baik?


Jumaat, 26 September 2014

Cerpen Bersiri: SBU 5

Posted by Normah Zainul at Jumaat, September 26, 2014
Reactions: 
8 comments


SURAYA duduk di atas bangku di taman bunga itu sambil menunggu kedatangan Ayish. Sesekali jam tangan jenama Casio dikerling. Mana pula mamat seorang ini? Janji lepas Asar, tapi sekarang dah pukul 5.30 petang pun tak datang lagi.

“Assalamualaikum.. Sorry lambat” Ayish duduk di sebelah Suraya dengan nafas yang tidak teratur. Macam baru lari marathon je mamat ni? Bisik hati Suraya.

“Kau baru balik marathon ke?” Tanya Suraya lurus.

“Aku baru lari dari mama..”

“Hah?” Suraya mengerutkan dahi. Apa maksud dia?

“Mama buat kerja gila..dia suruh aku kahwin dengan anak kawan dia.. Perghh, memang taklah.”


Selasa, 23 September 2014

Cerpen: Gadis Basikal Part 1

Posted by Normah Zainul at Selasa, September 23, 2014
Reactions: 
11 comments





“ABANG, esok hantar adik balik rumah Tok Nek boleh?” tanya Nina sambil memegang kejap lengan lelaki itu. Harapan Nina, abangnya yang seorang itu bakal menurut permintaannya kali ini.

            “Esok? Abang ada kerja nak buatlah Nina” kata Amzar Faiq bersahaja. Mata masih fokus pada skrin komputer. Sesekali dahinya berkerut dek memikirkan idea bagi menyiapkan kerjanya itu.

            Muncung sudah mulut si adik. Lengan si abang sudah dilepaskan. Amzar Faiq mengeluh. Sudah mulalah tu perangai merajuk dia! Amzar Faiq berpaling menatap mua adik kesayangannya itu. Nina memalingkan mukanya ke kanan. Amzar Faiq menarik dagu adiknya lalu menatap wajah itu.

Selasa, 16 September 2014

Cerpen: Ku Izinkan Kau Pergi

Posted by Normah Zainul at Selasa, September 16, 2014
Reactions: 
11 comments





Play then replay. Dengar banyak kali while baca cerpen ni..In shaa Allah menangis. hehe..selamat membaca. Maaf ada terkurang atau terlebih. Leave ur comment..
 

Dunia Cik Writer Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea