Jumaat, 29 Ogos 2014

#SegmenMuhasabahDiri: Syukran Ya Allah

Posted by Normah Zainul at Jumaat, Ogos 29, 2014
Reactions: 




ALHAMDULILLAH

               Baru-baru ni, aku ada mimpi sesuatu. Dalam mimpi tu, aku pergi GAZA. Pergi sama-sama berjuang dengan mereka. Tiba-tiba terdengar bunyi tembakan dan letupan sana sini. Satu daripada peluru tu betul-betul jatuh tepi paha aku. Menggeletar seluruh tubuh aku. Air mata mengalir. Subhanallah! Aku dapat rasakan macam betul-betul punya peristiwa even dalam mimpi. 

            Sampai satu saat, aku nampak orang-orang GAZA berkumpul di satu kawasan lapang sambil pegang bendera, dorang jerit Syukran Ya Allah. Ada yang kebarkan bendera dan ada yang sujud syukur. Bila aku bangun pagi, aku rasa pipi aku basah. Macam menangis. 

            Bila aku pergi sekolah, baru kawan-kawan aku cakap yang mereka dah bebas. AKu terpinga-pinga. Betul ke apa yang au mimpi? Walluallam.

          Semoga kemenangan akan terus menjadi milik mereka. Allah Maha Besar. Jika dia kata Kun Fayaun, maka jadilah. 


hiasan

6 ulasan:

  1. fara raihana6/9/14

    untungnya you. at least roh you dah pergi cuma jasad sahaja belum. I teringin lah nak macam you. doakan taw :)

    BalasPadam
  2. in shaa allah. sy sentiasa doakan orang yang komen ni. btw kenapa selalu tak guna akaun blogger ye? ada blog? nak follow ni. tgh rajin :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. fara raihana6/9/14

      thanks dear. biarlah rahsia. i nak jadi follower misteri blog u :P

      Padam
    2. haha apa-apa sahajalah asalkan awak happy :D

      Padam
  3. subhanallah. mimpi yg sgt hebat. tahniah awak. saya ada apply nak pergi palestin dan tolong doakan saya dapat pergi :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya doakan awak dapat pergi sana :D

      Padam

Hye Assalamualaikum.. Takkan jadi silent reader je. Mai la komen ye ;)

 

Dunia Cik Writer Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea